Mijn naam is Rosita Sloot. Sinds 2008 ben ik werkzaam als freelance taaltrainer Duits voor mijn eigen bedrijf Duits Effectief in Haren gn.

Al op mijn 8ste ben ik begonnen Duits te leren. Het Duits zit letterlijk in mijn bloed, mijn betovergrootvader komt uit Coesfeld in Noordrijn-Westfalen. Na de Havo bezocht ik het MBO richting secretarieel. Maar het Duits bleef me sterk interesseren en ik vond het altijd leuk andere mensen iets uit te leggen. Daarom heb ik voor de HBO lerarenopleiding Duits gekozen. Het buitenlandsemester, een onderdeel van de studie, heb ik gevolgd aan de Carl von Ossietzky Universität in Oldenburg. Ik heb daar Duitse taal en cultuur, geschiedenis en Nederlandse taal en cultuur gestudeerd.

Met het diploma lerares Duits op zak ben ik naar Duitsland gegaan om daar als vreemde talenassistente te werken aan de Berufsbildende Schule 1 in Wilhelmshaven, een MBO school. Ik was werkzaam op de afdeling Economie en Administratie en gaf Engels aan Duitstaligen, Duits aan anderstaligen en Nederlands voor personeel. Bij terugkomst in Nederland kon ik als lerares Duits, Nederlands en Engels aan de slag aan de Dr. J. de Graafschool in Groningen. Dit is een Voortgezet Speciaal Onderwijsschool voor leerlingen met een auditieve en/of communicatieve beperking. Bij het lesgeven maakte ik gebruik van NMG: Nederlands met ondersteunende gebaren. Ook heb ik door de studie Speciaal Onderwijs veel kennis verkregen over ASS (Autistisch Spectrum Stoornis), ADHD, dyslexie en faalangst.

In 2006 heb ik de overstap gemaakt naar de Hanzehogeschool in Groningen. Ik kon daar werken als managementsecretaresse en als docente Nederlands bij de opleiding Personeel en Arbeid. Tot en met 2009 was ik ook docente zakelijk Duits aan de opleiding International Business and Languages. Tevens gaf ik Duits aan personeel van de Hanzehogeschool bij het Expertisecentrum Languages and Cultures.